
Jak jsme se stali kombuchovými nadšenci?
Příběh Goldie začal v době pandemie, kdy se svět zpomalil a lidé hledali nové způsoby, jak se zabavit. Po ochutnání kombuchy od přátel z Moravy se taťka (Mirek) rozhodl, že si ji začne vařit sám doma. Díky mnohaletým zkušenostem s pivovarnictvím měl dostatek znalostí o precizním procesu kvašení a s jistotou se pustil do experimentování.
První pokusy nebyly vždy úspěšné – některé várky nebyly chuťově dobré, jiné dokonce až nebezpečné. Ale s každým omylem přišlo poučení, a nakonec se podařilo dosáhnout dokonale vyvážené chuti. Kombucha získala svou jedinečnou podobu – svěží, osvěžující a přirozeně lahodnou.
V ten moment se naši přátelé z kavárny Kousek rozhodli zařadit kombuchu do své nabídky – a tak vznikla Goldie. Díky pozitivní zpětné vazbě se malovýroba postupně rozrostla v pravidelnou produkci, až se z ní stala stabilní značka.
Naše péče a nadšení pro fermentaci dělají z Goldie víc než jen nápoj. Je to příběh, chuť a živý organismus v jednom. A my jsme rádi, že ho můžeme s vámi sdílet.
Dnes si můžete Goldie vychutnat v mnoha kavárnách na jihu Čech nebo si ji objednat přímo domů.